به گزارش روز سه شنبه ایرنا، این نشست كه به همت كانون نهادهای سرمایه گذاری سه شنبه اول هر ماه تشكیل می شود، هر جلسه به موضوعات روز بازار سرمایه و اقتصاد كلان می پردازد.
'بهروز خدا رحمی' دبیر كل كانون نهادهای سرمایه گذاری ایران در این نشست با اشاره به وضعیت فعلی بازار سرمایه و ابهام گذاری سایه افكنده بر بازار، تلاش جمعی همه فعالان بازار سرمایه را برای اجتناب از اتخاذ تصمیمات احساسی، بیش واكنش های روانی و خارج از منطق اقتصادی را خواستار شد.
وی با اشاره به نیاز بازار سرمایه و به طور خاص سرمایه گذاران غیر متخصص به مشاوران و خبرگان سرمایه گذاری در تمامی شرایط، بهرمندی از خدمات مشورتی سرمایه گذاران متخصص در شرایط حاضر را ضروری تر قلمداد كرد و انتخاب ابزار متناسب با میزان ریسك پذیری هر فرد در شرایط موجود را خواسته سرمایه گذاران از مشاوران سرمایه گذاری عنوان كرد.
نایب رئیس هیات مدیره كانون نهادهای سرمایه گذاری در ادامه، توجه ویژه مدیریت كلان به بحث سرمایه، كه به اعتقاد وی در سه دهه گذشته مغفول مانده بود را خوش یمن ترین خبر برای فعالان بازار سرمایه خواند و مصادف شدن ابهامات موجود با سالی كه حمایت از كار و بویژه سرمایه ملی در راس همه امور اقتصادی قرار گرفته را پشتیبان خوبی برای توسعه و عمق گرفتن بازار سرمایه خواند.
معظمی عضو شورایعالی بورس در نخستین نشست 'صبحانه كاری بازار سرمایه' در خصوص رصد قوانین بازار پیش از تصویب گفت: نهادهای قانونگذار بازار باید موازی با تدوین و تصویب قوانین و مقررات جدید بازار سرمایه، بخش مطالعاتی و تحقیقاتی خود را فعال كنند تا پس از تصویب قوانین و آئیننامهها درصدد اصلاح و رفع نواقص بر نیایند.
وی به كانون نهادهای سرمایهگذاری پیشنهاد داد در نشستهای صبحانه كاری مدیران بازار پول كشور نیز حضور داشته باشند.
'علی رحمانی' مدیر عامل سابق شركت بورس تهران، اندیشیدن به درمانهای دائمی به جای تزریق مسكنهای كوتاه مدت را وظیفه جمعی مدیران حاضر در این نشست عنوان كرد و گفت: بازار سرمایه كشور در برابر تحریمها و محیط های سیاسی تا حدی واكسینه شده است، ولی در محیط اقتصادی واكنشها متفاوت است، كاهشهای متوالی و ممتد شاخصها نشان دهنده وجود مشكل در این بازار می باشد.
رحمانی تأكید كرد: به جای حذف ریسك باید در تمام تصمیمگیریها به مدیریت ریسك توجه كنیم و عوامل ریسك باید شناسایی شوند.
وی، ناهماهنگی در سیاستهای اقتصادی و صنعتی كشور را از دیگر عوامل تأثیرگذار در بازار سرمایه دانست و افزود: این كه تصور شود با ورود گروههای مالی بزرگ به بورس همه چیز خوب میشود، اشتباه است، بلكه باید مسائل و مشكلات به موقع و با جدیت مطرح و ارزیابی شود.
مدیر عامل شركت مشاور سرمایهگذاری نیك گستر، از كمبود هماهنگی بین بانك مركزی و سازمان بورس صحبت كرد و گفت: بازار نیازمند تعامل جدی و عمیقتر بین این دو نهاد مهم اقتصادی است.
وی در پایان با مفید ارزیابی كردن 'نشست صبحانه كاری' بیان كرد: كانون نهادهای سرمایهگذاری ایران باید صدایی باشد تا نگرانیها و دغدغههای بازار را به گوش سازمان و مسئولین برساند.
مدیر اسبق كانون كارگزاران نیز با اشاره به ضرورت برگزاری جلسهای مشترك بین شورای پول و اعتبار، بانك مركزی، سازمان و شورایعالی بورس اظهار داشت: به منظور برون رفت از نابسامانیهای كوتاه مدت بازار سرمایه لازم است بین سازمان بورس و بانك مركزی، شورایعالی بورس و شورای پول و اعتبار تعامل نزدیكتر و مستمری برقرار شود كه از بروز مشكلات و نواقص در بازار سرمایه كشور جلوگیری شود.
'حسین خزلی خرازی' گفت: ارگانهای تصمیمگذار در بازار باید به دنبال تجزیه و تحلیل ناهنجاریهای موجود در بازار به قصد آسیبشناسی باشند.
مدیر نظارت بر ناشران سازمان بورس و اوراق بهادار نیز از اعلام آمادگی سازمان بورس برای برگزاری جلسات مستمر با كانون نهادهای سرمایهگذاری و دیگر نهادهای سرمایهگذاری موجود در بازار خبر داد و گفت: باید از ظرفیت سازمان برای رصد مسائل و مشكلات موجود در بازار استفاده شود.
'امیرحمزه مالمیر' افزود: لایحه بودجه سالهای بعد و یا قوانینی كه تنظیم میشوند در عملكرد شركتها تأثیرگذار هستند، بنا بر این بزرگان حاضر در هر صنعت باید با حضور و اعلام نظرات كارشناس و تخصصی خود اثرات نامطلوب بعدی این لوایح را به ما اعلام نمایند.
وی گفت: سازمان بورس جلسات متعددی را با بانك مركزی برگزار كرده است و قرار بر این شد كه كمیتههای تخصصی پولی و مالی تشكیل شود.
وی دلیل طولانی شدن پروسه رسیدگی به تأمین مالی و اخذ مجوزها در سازمان بورس را عدم شفافیت اطلاعات ارسالی شركتها دانست و گفت: برای رفع این مشكل شركتها باید با همكاری شركتهای مشاور سرمایهگذاری و نهادهای مربوطه از خواست سازمان بورس مطلع شوند و گزارش دقیق و كاملی را در اختیار سازمان قرار دهند تا در زمان كمتری رسیدگی صورت گیرد.
وی گرفتن نبض بازار برای جلوگیری از مشكلات را یك اصل دانست و گفت: سایر نهادها و ارگانهای موجود در بازار باید همگام با سازمان جهت رفع مشكلات گام بردارند.
اقتصام** 9141/1594